Timeliners #11 – 4.12.2011 την επομένη της ημέρας του TEDxAthens

Standard

Nαι, αυτό το πρώτο Σάββατο του Δεκεμβρίου 2011, δεν είμασταν στο Radiobubble αλλά στο TEDxAthens!

Όλα τα σχετικά tweets μας  υπάρχουν στα hashtags #tedxath και  #timeliners
Κάποια video εδώ:

Μετά το TEDxAthens (update on 4.12.2011).

Επίσης video από δύο ομιλητές:

Στο ξεκίνημα: Ο Juliano Tubino (μέρος της ομιλίας του)

O Rory Sutherland της OgilvyOne:

H παρέα στο simulcast αργά το βράδυ:

Και να και τα σχόλιά μας..

Καταρχάς σε σχέση με το  θέμα Disruption.

Πολύ σωστή η επιλογή κι επίκαιρη αλλά δεν ήταν κι όλες οι ομιλίες εστιασμένες στο θέμα 100%.

Αυτό σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των ομιλιών δημιούργησε αναπόφευκτες κοιλιές στο συνέδριο.Και αυτό σε συνδυασμό με το ότι όλη η αφρόκρεμα του Ελληνικού twitter ήταν εκεί και τουϊτάριζε και σε συνδυασμό με το ότι είχε συλληφθεί κι ό Λάκης Γαβαλάς  έδωσε λαβή σε  χαμό σαρκαστικών  tweets και σχολιών απέναντι στις όποιες ατέλειες εσωτερικά και  σε κάποια καταπληκτικά tweets από την υπόλοιπη αφρόκρεμα του ελληνικού twitter που δεν ήταν εκεί είτε από άποψη είτε γιατί έτσι.

Όλα καλά όμως γιατί τελικά υπήρχαν τόσα δυνατά σημεία  που τελικά έμενες με την καλή γεύση στο στόμα κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο από το οτιδήποτε.

Ήταν όπως πάντα  εξαιρετικός και φιλόξενος ο χώρος.Σου δημιουργούσε τη διάθεση να τον εξερευνήσεις και τελικά τον ένοιωθες σαν στο σπίτι σου.

Άψογοι διοργανωτές και εθελοντές και όλο το ΄προσωπικό’, πραγματικοί οικοδεσπότες. Κάνανε και follow up ρωτώντας  όποιον ήξεραν και δεν ήξεραν αν όλα ήταν καλά, τι να πούμε, πραγματικά συγχαρητήρια.

Εξαιρετική η ιδέα με τις σχολές, το φαγητό όπως και τα ποτά ήταν άφθονα, σωστά παρουσιασμένα και μπόρεσαν να ‘σηκώσουν’ το βάρος ενός δύσκολου, απαιτητικού κοινού για πάνω από 12 ώρες.Στοίχημαπως θα δούμε την ιδέα με τις σχολές και σε άλλες εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια.

Και τώρα στο ζουμί:Οι ομιλίες.

  • Καλός ο Πάρις Μέξης αλλά ως παρουσιαστής.Ως περιεχόμενο δεν είδαμε και πολύ disruption
  • Rory Sutherland-εξαιρετικός, με χιούμορ, εμπνευστικός όσο απαιτούσε η στιγμή κι έβαλε και κάτι στο τραπέζι.Αλοίμονο αν ένας δημιουργικός του βεληνεκούς του δεν ήξερε τι σημαίνει, αν όχι και να παράγει Disruption.
  • Από την άλλη οι μάγειροι είχαν το πιό χαρισματικό θέμα στα χέρια τους αλλά δεν έβαλαν απολύτως τίποτα στο τραπέζι.Κρίμα κι ελπίζουμε να μην είναι έτσι κι η μαγειρική τους (μας είπαν όμως ότι είναι εξαιρετική για να είμαστε και δίκαιοι)
  • Για το performance του MC YINKA δεν θα σχολιάσουμε. Μάλλον όμως άρεσε στο κοινό οπότε περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.
  • Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Δεν είμαστε ειδικές ούτε στα μαθηματικά , ούτε στο game theory αλλά ο ‘μάγκας’ τα είπε πολύ ωραία.Στην παρουσίασή του άρχισε ν’ανεβάζει στροφές το συνέδριο ειδικά όταν ορμώμενος από την θεωρία του κατέληξε λίγο πολύ στο ότι είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει σημείο  ισορροπίας στην παρούσα οικονομική κατάσταση, η μάλλον το παρόν σύστημα.Είναι μήπως αυτή η αλήθεια που θα φέρει την ανατροπή ( η απλά αναδιάρθρωση κι ανακατανομή?)
  • Καλά με τις αθλήτριες κλάψαμε -κι ίσως ήταν και οι μόνοι Έλληνες ομιλητές που ήταν 100% πάνω στο θέμα.Μπράβο κορίτσαροι και keep walking, swimming, winning.
  • Και μετά το disruptive cool του ex-skydiver Chris Colwell η απόλυτη στιγμή του TEDxAthens.O Ricardo Sousa, 19 χρονών, Πορτογάλος, ήταν τόσο απλός και αληθινός που έκανε την απόλυτη ανατροπή.Λίγο πολύ μας την είπε για την γκρίνια και τη μιζέρια μας και έδειξε καθαρά όπως  και άλλοι ομιλητές με τον τρόπο τους αργότερα, ότι το φως στο τούνελ δεν θα έρθει με το αεροπλάνο της αρχιεπισκοπής, ούτε με καμμιά κυβέρνηση, αλλά από εμάς και τη δράση μας (κι όχι στάση, η στάση είναι παθητική, ΟΚ?).Βρέστε την ομιλία όταν ανέβει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
  • Καλός και πάνω στο θέμα και ο Glenn Lowry του ΜΟΜΑ και  μετά  πολλούς ομιλητές στην πιό αδύναμη ενότητα του συνεδρίου φτάσαμε επιτέλους στην τελευταία καταπληκτική ενότητα στην οποία ο ένας ομιλητής έλεγε καλύτερα πράγματα από τον προηγούμενο.Ομιλίες θα κυκλοφορήσουν.Διαβάστε από εμάς μόνο κάποιους τίτλους παρουσιάσεων και παρουσιαστών για να καταλάβετε την κλιμάκωση της βραδιάς: The Economy of Twitter-Disruption:The mother  nature way- Storm Chaser and Adventurer-Ex Special Forces/Disruptive Filmmaker-MindHacks
  • Μας έκλεψαν το μυαλό και λίγο πολύ ο καθένας από τη σκοπιά του συμφώνησαν με τον πιτσιρικά ότι όσο καθόμαστε και γκρινιάζουμε φως δεν θα δούμε, ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, να τολμάμε, να ρισκάρουμε κι ότι ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
  • Και τελειώνουμε παραφράζοντας κάτι που έλεγε και κάποιος παλιός διαφημιστής ‘αν δεν  σηκώσεις ψηλά τα χέρια, δεν θα αγγίξεις ποτέ τα αστέρια’

Α! ε , ναι είμασταν συνέχεια με τους 2 πιστότερους ακροατές μας @diama15 και @demina αλλά και πολλούς άλλους και σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια.

Κεφάλια ψηλά ωρέ!

Advertisements

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s