#Timeliners_ads: Για τους Έλληνες Μικροζυθοποιούς

Standard

beer

Θύελλα διαμαρτυριών από τους θιγόμενους του κλάδου αλλά και από απλούς φίλους της μπύρας και της ελληνικής μικροζυθοποιίας, για την αύξηση της φορολογίας ως ισοδύναμο στο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση η οποία με τη σειρά της ήταν ισοδύναμο στο ΦΠΑ στο βοδινό (και στο μεγαλύτερο ποσοστό του εισαγόμενο από Γαλλία) κρέας.

Η ένταξη για ψήφιση στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, της αύξησης της φορολογίας των Ελλήνων μικροζυθοποιών και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να είναι προαπαιτούμενο από τους δανειστές ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών όχι μόνο από τους θιγόμενους του κλάδου αλλά και από απλούς φίλους της μπύρας και της ελληνικής μικροζυθοποιίας.

Όσοι δουλεύουμε σε αυτόν τον χώρο κι ειδικά όσοι έχουμε δουλέψει ‘’μπουκάλι’’ ξέρουμε πολύ καλά τον επί περίπου μια τριακονταετία αγώνα των Ελλήνων παραγωγών μπύρας  να μπορέσουν να διαθέσουν στην αγορά και δη την κρύα τα προϊόντα τους  χωρίς να αντιμετωπίσουν πόλεμο και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Στις αρχές της δεκαετίας του 90 ήταν ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης  που το πάλεψε τότε σκληρά κάνοντας τομή με την Kaiser, δημιουργώντας επώνυμη ζήτηση και καταφέρνοντας να βάλει μια τρίτη επιλογή (μετά τηνAmstel και Heineken) στο ρεπερτουάρ του Έλληνα καταναλωτή. Λίγο μετά ήταν ο Μύθος και λίγο πιο μετά η FIX. Οι εν λόγω ετικέτες (όπως και  η ΑΛΦΑ) παράγονται μεν ακόμα στη χώρα μας ανήκουν όμως όλες στις δύο μεγαλύτερες  πολυεθνικές εταιρείες  που ηγούνται του χώρου με περίπου 88% μερίδιο και οι δύο μαζί ,της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της Carlsberg.

Παράλληλα κι όσο η ζήτηση για ελληνικά προιόντα αυξανόταν, αυξανόταν κι η τάση για περισσότερες και πιο ψαγμένες ελληνικές ετικέτες. Την εμφάνιση τους έκαναν πολλοί μικροζυθοποιοί με εξαιρετικές μπύρες καταφέρνοντας να αρχίσουν να δημιουργούν ότι είχαν πάρει στο λαιμό τους στο παρελθόν οι μεγάλοι, την κουλτούρα της μπύρας. Της μπύρας που πίνεται όλες τις εποχές του χρόνου κι όχι μόνο σαν αναψυκτικό το καλοκαίρι.Κι εκεί που όλα πήγαιναν κατευχήν ..φαίνεται πως ο νόμος αυτός  βάζει άλλη μια παγίδα στην ανάπτυξη των Ελλήνων μικροζυθοποιών αν δεν της δίνει  και τη χαριστική βολή.

Πραγματικά ακατανόητο  γιατί μπήκε ευνοώντας κατάφορα τους μεγάλους και δυσκολεύοντας τους μικρούς.

Διαβάστε ένα αρκετά πλήρες κι αντικειμενικό άρθρο της Ημερησίας για το νομοσχέδιο  και το τι σημαίνει για τους παραγωγούς μας εδώ

Δείτε μερικές από τις καλύτερες ετικέτες μας με κλικ στην φωτό

bires1

Διαβάστε για την Ένωση Ελλήνων Μικροζυθοποιών εδώ

Δείτε το post της μπύρας VOREIA στο Facebook

bires2

Αυτά  και καλό σας μήνα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s